XALQARO YUK TASHUVLARINI RIVOJLANTIRISHDA IQTISODIY INTEGRATSIYANING AHAMIYATI - Yoqubov Najmiddin Panji o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  xalqaro  yuk  tashuvlarini  rivojlantirishda  iqtisodiy integratsiya  jarayonlarining  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Xalqaro  savdo  va logistikaning  zamonaviy  yo‘nalishlari,  mamlakatlar  o‘rtasida  iqtisodiy  va  transport aloqalarining mustahkamlanishida integratsiyaning strategik roli yoritiladi. Hududiy va  global  integratsion  tashkilotlar  faoliyatining  xalqaro  yuk  tashuvlariga  bo‘lgan ta’siri, ular orqali yuzaga kelayotgan imkoniyatlar, inshootlar va to‘siqlar tizimli ochib beriladi. Maqolada O‘zbekistonning iqtisodiy integratsiyada tutgan o‘rni, mintaqaviy logistika infratuzilmasini takomillashtirish va yuk tashuvlar tizimini tubdan isloh qilish imkoniyatlari  keng  ko‘lamda  tahlil  qilinadi  hamda  ilmiy  xulosa  va  takliflar  bayon etiladi.