AYOLLAR VA O'SMIRLAR MEHNATINI HIMOYALASH VA ULARGA BELGILANGAN IMTIYOZLAR - Nabiyev Akramjon Botirovich,; Azimov Azamat Akmaljon ogli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ayollar va o‘smirlar mehnatini huquqiy himoya qilish, shuningdek, ularga qonuniy ravishda belgilangan imtiyoz va kafolatlar tizimli ravishda o‘rganilgan. Mehnat munosabatlarining muhim subyektlaridan biri bo‘lgan ayollar va o‘smirlarning ishga qabul qilinishi, ish sharoitlari, mehnat soatlari, og‘ir va zararli  mehnat  turlaridan  himoya  qilinishi  bilan  bog‘liq  masalalar  chuqur  tahlil qilingan. Xususan, Mehnat kodeksida belgilangan normalar, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi,  “Ayollar  va  erkaklar  teng  huquqliligi  to‘g‘risida”gi  qonun  hamda xalqaro  huquqiy  hujjatlar,  jumladan,  Xalqaro  mehnat  tashkilotining  (XMT) konvensiyalari asosida huquqiy asoslar o‘rganilgan.