FAZA ROTORLI ASINXRON GENERATORNING NAZARIY MODELI VA MATEMATIK TAHLILI - Sunnatov Samir Zafar o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada faza rotorli asinxron generator asosida mikro gidroelektr  stansiyalarning  (mikro  GES)  ish  rejimlari  va  generator  parametrlarini aniqlash  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Konchilik  korxonalari  va  sanoat  obyektlarida mavjud  elektr  iste’molchilarining  yuklama  xususiyatlari  tahlil  qilinib,  mikro  GES qurilmalarida asinxron generatorlardan foydalanishning afzalliklari asoslab berilgan. O‘tkazilgan nazariy tahlil natijasida faza rotorli asinxron generator mikro GES sharoitida  keng  tezlik  diapazonida  barqaror  ishlashi,  yuklama  o‘zgarishlariga moslashishi va elektr energiya sifatini ta’minlashi mumkinligi aniqlangan.