BOLALARDAGI TORTINCHOQLIKNING KELIB CHIQISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Abdilova Dilshod Normuradovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  mavzuda  bolalarda  tortinchoqlik  (uyatchanlik)ning  paydo  bo‘lishiga olib  keluvchi  psixologik  omillar,  uning  shaxs  rivojiga  ta’siri  hamda  oldini  olish yo‘llari yoritiladi. Tortinchoqlik ko‘pincha o‘ziga ishonchsizlik, emotsional noaniqlik va ijtimoiy tajribaning yetishmasligi bilan bog‘liq bo‘ladi. Maqolada ushbu holatni bartaraf etishda oila, maktab va psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi.