OʻQUVCHILARDAGI STRESSLI VAZIYATLAR HAMDA AGRESSIVLIK HOLATLARNI YUZAGA KELISHI VA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Kirgizova Raxilya Isakjanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  mavzuda  o‘quvchilarda  agressiv  xulq-atvorning  yuzaga  kelish sabablari, uning psixologik asoslari hamda bartaraf etish yo‘llari yoritiladi. Agressivlik o‘quvchining emotsional holati, ijtimoiy muhit va tarbiya bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib,  u  o‘quv  jarayoni  va  shaxs  rivojiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada profilaktika va psixologik yondashuvlar tahlil qilinadi.