OʻQUVCHILAR O’RTASIDA DEVIANT XULQ-ATVORNI OLDINI OLISH - Sharopova Lolaxon Erkinjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  mavzuda  o‘quvchilar  o‘rtasida  deviant  xulq-atvorning  kelib  chiqish sabablari,  uning  psixologik  asoslari  hamda  oldini  olish  yo‘llari  yoritiladi.  Deviant xulq-atvor jamiyat me’yorlariga zid bo‘lgan harakatlar majmui bo‘lib, o‘quvchining shaxsiy rivojiga va ijtimoiylashuviga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada profilaktika, tarbiya va psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi.