MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA KATTA VA TAYYORLOV GURUHLARIDA GEOMETRIK SHAKLLAR HAQIDAGI TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISH - E.M.Mardonov,; Turobova Gulmira O’ktamqizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ishda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida katta va tayyorlov guruhlarida tarbiyalanuvchilarda  geometrik  shakllar  haqidagi  tasavvurlarni  shakllantirish masalalari  yoritilgan.  Bolalarni  asosiy  geometrik  shakllar,  ularning  xossalari  va belgilari  bilan  tanishtirishning  ahamiyati  ochib  beriladi.  Shuningdek,  maktabgacha yoshdagi  bolalarda  mantiqiy  fikrlash,  fazoviy  tasavvur  va  boshlang‘ich  matematik bilimlarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va usullar tahlil qilinadi. Mazkur  material  maktabgacha  ta’lim  tarbiyachilari  va  mutaxassislari  uchun  amaliy ahamiyatga ega.