STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOLALARGA GEOMETRIK SHAKLLARNI O‘RGATISH - Turobova Gulmira O’ktam qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqolada  STEAM  yondashuvi  asosida  bolalarga geometrik  shakllarni  o‘rgatishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Ta’lim jarayonida  fan,  texnologiya,  muhandislik,  san’at  va  matematika  elementlarini uyg‘unlashtirish  orqali  bolalarning  mantiqiy  fikrlashi,  ijodkorligi  hamda  fazoviy tasavvurlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. STEAM yondashuvi orqali geometrik  shakllarni  o‘rganishning  samaradorligi  va  uning  zamonaviy  ta’limdagi ahamiyati asoslab berilgan.