KIMYO MUHANDISLIGI SOHASIDA SI(AI) IMKONYATLARI VA ISTIQBOLLARI - Raxmatov Sunnatillo Baxtiyor o‘g‘li,,; Abdusamadov Ziyovuddin G‘ayrat o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  tezisda  zamonaviy  texnika,  xususan,  kimyo  va elektrokimyo  sohalarida  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining  tutgan  o‘rni  va istiqbollari  tahlil  qilingan.  Sanoat  4.0  konsepsiyasi  doirasida  “aqlli”  zavodlar, bashoratli texnik xizmat ko‘rsatish va mahsulot dizaynini optimallashtirish masalalari ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  elektrokimyoviy  jarayonlarda  batareyalarning  xizmat muddatini  uzaytirish,  yangi  elektrolitlar  sintezi  va  korroziyaga  qarshi  kurashda  SI algoritmlarining  samaradorligi  asoslab  berilgan.  Maqola  kiber-kimyo  va  avtonom laboratoriyalarning shakllanishi muhandislik sohasidagi inson omili bilan uyg‘unligini yoritib beradi