OAVNING IQTISODIY MODELI: REKLAMA, AUDITORIYA, KONTENT BOZORI - Sadoqat Maxsumova,; Qarshiyev Alibek Yashnar o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anonatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  ommaviy  axborot  vositalarining iqtisodiy modeli, uning asosiy tarkibiy qismlari hamda media tijoriylashuvi jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda reklama daromadlari, auditoriya qamrovi va kontent bozori OAVning  iqtisodiy  barqarorligini  ta’minlovchi  muhim  omillar  sifatida  yoritilgan. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda xususiy media subyektlarining kengayishi, ularning  media  bozoridagi  raqobat  muhiti,  jurnalistika  sifati  va  demokratik jarayonlardagi o‘rni tahlil etilgan. Maqolada internet nashrlarining zamonaviy media maydonidagi  tijoriy  ahamiyati,  interaktiv  xizmatlar  va  raqamli  platformalar  orqali auditoriyani jalb qilish usullari ham ko‘rib chiqiladi.