MODERNIZATSIYALASHGAN KUTUBXONACHILIK FAOLIYATIDA RAQAMLI AI (ARTIFICIAL INTELLIGIENCE) TRANSFORMATSIYA BOSQICHI: SUN’IY INTELLEKT(AI) ASOSIDA ISHLAYDIGAN KITOB TAVSIYASI VA ANNOTATSIYASI BERUVCHI BOT - Rahmonova Muharram Xasanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqola modernizatsiyalashgan kutubxonachilik faoliyatida sun’iy  intellekt  (AI)  texnologiyalarining  rolini  o‘rganadi.  Maqolada  AI  asosida ishlaydigan  kitob  tavsiyasi  va  annotatsiya  beruvchi  botlar  orqali  kutubxonachilik xizmatlarini takomillashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, foydalanuvchi ehtiyojlarini  aniqlash,  avtomatik  tavsiya  qilish  va  kitoblar  bo‘yicha  qisqa annotatsiyalar  yaratish  jarayonlarida  AI  ning  samaradorligi  va  afzalliklari  ko‘rib chiqiladi.  Maqola,  raqamli  transformatsiya  jarayonida  kutubxonachilikni  yanada interaktiv  va  individualizatsiyalangan  xizmatlarga  yo‘naltirish  imkoniyatini ta’kidlaydi.