O‘SMIRLARDA IJTIMOIY MOSLASHUVNING O‘ZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mamajonova Ra’no Abdusamatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  ijtimoiy  moslashuv jarayonining  psixologik  jihatlari  tahlil  qilinadi.  O‘smirlarning  shaxs  sifatida shakllanishida ijtimoiy muhit, tengdoshlar ta’siri, oilaviy tarbiya va ichki psixologik omillarning  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  moslashuv  jarayonida  yuzaga  keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.