XALQARO LOGISTIKADA GEOSIYOSIY OMILLARNING TA’SIRI - Ahmedov Rahmonjon Mamadjonovich,; Soliyeva Durdona Akmaljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistika tizimiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy geosiyosiy omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda global savdo yo‘nalishlari, siyosiy nizolar, iqtisodiy sanksiyalar,  transport  koridorlari,  bojxona  siyosati  hamda  xalqaro  xavfsizlik muammolarining  logistika  jarayonlariga  ta’siri  yoritib  beriladi.  Shuningdek, geosiyosiy  beqarorlik  natijasida  yuzaga  keladigan  transport  xarajatlari  oshishi, yetkazib berish muddatlarining uzayishi va ta’minot zanjiridagi uzilishlarning iqtisodiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Mazkur muammolarni kamaytirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.