ЙЎЛОВЧИ ТАШИШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ҚЎЛЛАШНИНГ АҲАМИЯТИ - А.А.Юлдашев,; Д.Ж.Тошматов, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Мақолада  йўловчи  ташиш  соҳасини  рақамлаштиришнинг замонавий  тенденциялари,  жумладан,  Big  Data,  Sun’iy  Intellekt  (AI)  ва  IoT (Нарсалар интернети) технологияларининг татбиқ этилиши таҳлил қилинади. Тадқиқотнинг мақсади рақамли ечимлар орқали транспорт оқимини бошқариш ва  йўловчиларга  хизмат  кўрсатиш  сифатини  ошириш  йўлларини  кўрсатиб беришдан иборат.