SONLI QATORLARNI YAQINLASHISHGA TEKSHIRISHDA VA ANIQMAS INTEGRALLARNI HISOBLASHDA MATEMATIK INDUKSIYA METODI - B.Mamadaliyev,; S.Turonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Matematik induksiya metodi matematikaning turli – tuman, hatto bir – biridan juda olis sohalarida muvaffaqiyat bilan keng qoʻllaniladigan metoddir.   Ushbu  maqolada  sonli  qatorlarni  yaqinlashishga  tekshirishda  va  aniqmas integrallarni  hisoblashda  matematik  induksiya  metodining  tadbiqlarini  misollar yordamida koʻrsatishga harakat qilingan.   Maʼlumki, musbat qatorning yaqinlashuvchiligi yoki uzoqlashuvchiligini bilgan holda,  hadlari  bir  qator  hadlari  bilan  maʼlum  munosbatada  boʻlgan  (taqqoslangan) ikkinchi musbat qatorning aniqlash mumkin. Ularga oid bir necha teoremalar mavjud. Bu teoremalardan birini keltiramiz.