INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI UNLILARNING FARQI - Abdunazarova Nozima Davronbek qizi,; Almatova Zunira Abduxalil qizi,; Qobilova Diyora Bahrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi unlilarning fonetik xususiyatlari, talaffuz  farqlari  va  til  o‘rganishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ingliz  tilidagi  unli tovushlar  soni  va  talaffuz  xilma-xilligi  bilan  ajralib  turadi,  chunki  bitta  harf  turli tovushlarni ifodalaydi. O‘zbek tilidagi unli tovushlar esa qat’iy va doimiy talaffuzga ega, bu esa o‘rganishni osonlashtiradi.Maqolada unli tovushlarning soni, talaffuzdagi murakkabliklar, diftonglar mavjudligi va fonetik tizim farqlari solishtiriladi. Natijada ingliz tilidagi unli tovushlarni o‘zbek tilida talaffuz qilish murakkabligi fonetik tizimlar farqlari  bilan  izohlanadi.  Ushbu  maqola  til  o‘rganuvchilar  uchun  amaliy  tavsiyalar beradi.