ISHLAB CHIQARISHDA MIKRO IQLIM SHAROITLARI AHAMIYATI - Nabiyev Akramjon Botirjonovich,; Sadullayev Mirtemir Shavkat o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ishlab  chiqarish  jarayonida  mikroiqlim sharoitlarining  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Mikro  iqlimning  asosiy  omillari  –  harorat, namlik, havo tezligi va bosim  – ishchilarning samaradorligi, mahsulot sifati hamda texnologik  jarayonlarning  barqarorligiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Optimal mikroiqlim  sharoitlari  inson  salomatligini  saqlash,  ishlab  chiqarish  samaradorligini oshirish  va  energiya  tejamkorligini  ta’minlashga  yordam  beradi.  Shuningdek, maqolada mikroiqlimni boshqarish usullari, jumladan, ventilyatsiya tizimlari, maxsus himoya vositalari va muvofiq texnologik yechimlar muhokama qilinadi.