XALQARO LOGISTIKA MENEJMENTI VA STRATEGIK REJALASHTIRISH - Sattarova Gulnoza Xabibullayevna,; Ergashaliyev Nuriddin Umidjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada xalqaro logistika menejmentining nazariy asoslari va amaliy jihatlari  batafsil  yoritilgan  bo‘lib,  uning  global  iqtisodiyotdagi  o‘rni,  ahamiyati  va rivojlanish tendensiyalari keng tahlil qilingan. Shuningdek, strategik rejalashtirishning logistika  tizimidagi  roli,  ta’minot  zanjiri  boshqaruvi,  transport  tizimlari  va infratuzilmaning  ahamiyati  chuqur  o‘rganilgan.  Maqolada  zamonaviy  raqamli texnologiyalar, innovatsiyalar va “yashil logistika” konsepsiyasining ahamiyati ham keng yoritilib, xalqaro logistika tizimida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish  yo‘llari  ko‘rsatib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  logistika  tizimini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.