KUTUBXONA VA MUZEY – TA’LIM, TARBIYA VA AXBOROT MAKONI SIFATIDA IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL - Obidjonova Shahzoda Nurilloyeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kutubxona  va  muzeylarning  zamonaviy jamiyatdagi  o‘rni,  ularning  ta’lim  va  tarbiya  tizimidagi  ahamiyati  hamda  axborot makoni  sifatidagi  funksiyalari  chuqur  ijtimoiy-falsafiy  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, globallashuv  sharoitida  ushbu  muassasalarning  transformatsiyasi,  yoshlar  ongiga ta’siri,  ularning  ma’naviy-axloqiy  rivojlanishdagi  o‘rni  hamda  zamonaviy muammolari keng yoritiladi.