QON VA SIYRAK TOLALI BIRIKTIRUVCHI TOʻQIMA TUZILISHINI OʻRGANISH - Rahmatova Irodaxon Rahmiddin qizi,; Kamolova Zulayho Abdurahimov,; Usmonov Dilmurod Dolimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada qon va siyrak tolali biriktiruvchi to‘qimaning tuzilishi,  uning  tarkibiy  qismlari,  hujayralari  hamda  to‘qimaning  organizmdagi umumiy biologik roli atroflicha o‘rganiladi. Biriktiruvchi to‘qimalarning differensial tuzilish xususiyatlari, ularning fiziologik vazifalari, hayot faoliyatida tutgan o‘rni va ahamiyati  keng  ko‘lamli  tahlil  qilinadi.  Qon  va  siyrak  tolali  biriktiruvchi to‘qimalarning bir-biridan farqlanuvchi jihatlari, ularning organizmda to‘liq ishlashiga ta’sir qiluvchi omillar chuqur yoritiladi. Maqola so‘ngida qisqacha xulosa va takliflar keltiriladi.