MUSKUL TOʻQIMASI TUZILISHINI OʻRGANISH - Kurbonova Zarnigor Saparboy kizi,; Kamolova Zulayho Abdurahimov,; Usmonov Dilmurod Dolimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muskul to‘qimasi tuzilishi, uning molekulyar, hujayraviy va to‘qima darajasidagi xususiyatlari, muskul hujayralari yoki tolalarining morfologiyasi,  turli  muskul  to‘qimalarining  farqlari  va  ularning  organizmdagi ahamiyati  keng  o‘rganiladi.  Maqolada  muskul  to‘qimalari  turlari,  ularning  asosiy tarkibiy qismlari, tuzilish va funksional farqlari, fiziologik roli atroflicha tahlil qilinadi. Muskul to‘qimalari regeneratsiyasi, o‘sish, rivojlanish jarayonlari va patologik holatlar yuzaga  kelgandagi  o‘zgarishlar  ham  yoritilgan.  Maqola  oxirida  qisqacha  xuloa  va foydali adabiyotlar keltiriladi.