TOGʻAY TOʻQIMASI TUZILISHINI OʻRGANISH - Mahmudjonova Gulshoda Muhammadjon qizi,; Kamolova Zulayho Abdurahimov,; Usmonov Dilmurod Dolimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tog‘ay  to‘qimasi  tuzilishi,  uning  morfologik, hujayraviy,  kimyoviy  va  biyokimyoviy  xususiyatlari,  tog‘ay  to‘qimasining  asosiy turlari va organizmdagi ahamiyati keng va batafsil yoritiladi. Tog‘ay to‘qimasi tarkibi, tarkibiy hujayralari, oraliq moddalar, kollagen tolalar, proteoglikanlarning joylashuvi va to‘qimaning o‘ziga xos fiziologik fazilatlari chuqur o‘rganiladi. Turli tog‘ay turlari va  ularning  o‘z  vazifalarini  bajarishdagi  farqlari  tafsiflanadi.  Tog‘ay  to‘qimasining rivojlanishi,  qayta  tiklanishi  va  uning  patologiyasi  masalalari  ilmiy  hamda  amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Maqola oxirida muhim xulosalar va ishonchli adabiyotlar ro‘yxati keltirilgan.