ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDA YO'QOTISHLAR HISOBI - XUDOYNAZAROVA DILNOZA G’OFUROVNA,; SHIRINOV JAHONGIR, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  ishlab  chiqarish  jarayonida  yuzaga  keladigan  yo'qotishlarni aniqlash,  tasniflash  va  hisobga  olishning  nazariy  va  amaliy  jihatlarini  tahlil  qiladi. Unda yo'qotishlarning turlari, ularning kelib chiqish sabablari va korxona moliyaviy natijalariga  ta'siri  chuqur  o'rganiladi.  Maqolada  yo'qotishlarni  minimallashtirish  va ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirishga  qaratilgan  hisobga  olish  mexanizmlari taklif  etiladi.  Tadqiqot  natijalari  korxonalarga  ishlab  chiqarish  xarajatlarini optimallashtirish va raqobatbardoshligini oshirishda amaliy yordam beradi.