АЙРИБОШЛАШ ШАРТНОМАСИНИНГ ҲУҚУҚИЙ ТАБИАТИ ВА ХУСУСИЯТЛАРИ - Б.З.Нормуродов, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация.  Ушбу  мақолада  Ўзбекистон  Республикаси  фуқаролик қонунчилигидаги  айрибошлаш  шартномасининг  ҳуқуқий  табиати,  асосий белгилари,  тарафларнинг  ҳуқуқ  ва  мажбуриятлари,  шакли  ва  муддати, шунингдек,  унинг  олди-сотди  шартномаси  билан  ўхшашликлари  таҳлил қилинади.