“BAXTSIZ KUYOV” PYESASI TAHLILI - Otaxonova O’g’iloy Najmiddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada “Baxtsiz kuyov” asari asosida jamiyatdagi to‘y marosimlaridagi isrofgarchilik, ortiqcha urf-odatlar va ularning inson taqdiriga salbiy ta’siri  tahlil  qilinadi.  Muallif  Abdulla  Qodiriy  tomonidan  yaratilgan  qahramonlar misolida  kambag‘allik,  ijtimoiy  bosim  va  noto‘g‘ri  qarorlarning  fojeali  oqibatlari yoritib beriladi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar bugungi kun uchun ham dolzarb ekani asoslab beriladi.