ABDULLA QODIRIYNING “BAXTSIZ KUYOV” ASARIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI - Shabunaliyeva Himoyatxon Oʻtkirbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada Abdulla Qodiriyning “Baxtsiz kuyov” pyesasi badiiy-estetik hamda  g‘oyaviy  jihatdan  atroflicha  tahlil  qilinadi.  Asarda  aks  etgan  ijtimoiy muammolar,  xususan,  majburiy  nikoh,  patriarxal  munosabatlar  va  shaxs  erkinligi masalalari ochib beriladi. Muallifning realistik tasvir usuli, obrazlar tizimi, konflikt qurilishi hamda dramaturgik mahorati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, asarning jadid adabiyoti kontekstidagi o‘rni ham aniqlanadi.