BACHADON ATONIYASI TUFAYLI MASSIV AKUSHERLIK QON KETISHIDA XIRURGIK GEMOSTAZNI TAKOMILLASHTIRISH - Xudoyquliyeva Onaxon Yunus qizi,; Matyaqubov Bunyod Baxromovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Gemorragik  shok,  disseminirlangan  tomir  ichi  qon  ivishi  va poliorgan  yetishmovchiligi  bilan  kechadigan  massiv  akusherlik  qon  ketishi- shoshilinch  intensiv  terapiya  talab  qiluvchi  va  ko’pincha  ayollar  o’limi(1:30)  bilan tugovchi  og’ir  holatdir.    Shu  sababli  massiv  akusherlik  qon  ketishining  xirurgik davolash  texnikasini  optimallashtirib,  ayollar  reproduktiv  organini  saqlab  qolish hamda  onalar  o‘limini  oldini  olish  soha  mutaxassislari  oldida  turgan  dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi.