“ABDULHAMID CHO’LPON HIKOYALARI TAHLILI: BADIIYLIK VA IJTIMOIY-ESTETIK QARASHLAR - Ahmadaliyeva Rayhona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Cho‘lpon hikoyalarining badiiy xususiyatlari, ularning  g‘oyaviy  yo‘nalishi  hamda  yozuvchining  inson  ruhiyati  va  jamiyat muammolarini  aks  ettirishdagi  mahorati  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Adib  ijodida realizm,  psixologizm  va  milliy  ruh  uyg‘unligi  asosiy  tadqiq  obyekti  sifatida  ko‘rib chiqiladi.