“BAHORNI SOG‘INDIM…” SHE’RIDA BADIIY-FALSAFIY G‘OYALAR TALQINI - Islomova Gulshoda Muhiddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Abdulhamid  Cho‘lponning  “Bahorni sog‘indim”  she’ri  badiiy  va  falsafiy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Asarda  bahor  va  qish obrazlari orqali inson ruhiyati, umid, erkinlik va hayotning abadiy yangilanish g‘oyasi yoritib berilgan. She’rda ramziy obrazlar, poetik vositalar hamda shoirning estetik qarashlari ilmiy asosda ochib beriladi.