MUQIMIY IJODI VA MILLIY UYGʻONISH DAVRI ADABIYOTI - Mamajonova Mohiraxon Abduxalil qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  XIX  asr  oxiri  –  XX  asr  boshlarida  yuzaga  kelgan  milliy uygʻonish jarayonining adabiy mohiyati hamda Muqimiy ijodining ushbu davr bilan uzviy  aloqasi  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shoir  asarlarida  aks  etgan  ijtimoiy  tanqid, realizm,  xalqchillik  va  maʼrifiy  qarashlar  milliy  tafakkur  evolyutsiyasi  nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi.