DDoS HUJUMLARI VA ULARDAN HIMOYALANISH USULLARI - Ibragimov Sh.M,; Imomova M.J, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  DDoS  (Distributed  Denial  of  Service) hujumlarining zamonaviy axborot tizimlariga ta’siri va ularning ishlash prinsiplari tahlil qilindi. DDoS hujumlarining asosiy turlari, jumladan, volumetrik, protokol va ilova  darajasidagi  hujumlar  o‘rganildi  hamda  ularning  tarmoq  infratuzilmasiga yetkazadigan  zarari  yoritildi.  Shuningdek,  bunday  hujumlardan  himoyalanishning samarali usullari, jumladan trafikni filtrlash, yuklamani taqsimlash, IDS/IPS tizimlari va bulutli himoya texnologiyalari ko‘rib chiqildi. Yuqoridagi yondashuvlar zamonaviy kiberxavfsizlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.