HOZIRGI O’ZBEK ADABIY TILI - Boltayeva Shahnoza Eshpoʻlat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  o‘zbek  adabiy  tilining  rivojlanish bosqichlari,  uning  leksik-grammatik  tuzilishi  hamda  jahon  miqyosidagi  o‘rni  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  standartlashtirish  jarayonlari  va  imlo  islohotlarining  adabiy me’yorlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi.