BOLA SHAXSINING RIVOJLANISHIDA TASHQI MUHIT TA’SIRI - Boltayeva Shahnoza Eshpoʻlat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya Ushbu  maqolada  bola  shaxsining  rivojlanishida  tashqi  muhitning  roli  tahlil qilinadi. Unda oila, maktab, tengdoshlar, jamiyat va ommaviy axborot vositalarining bolaning  axloqiy,  intellektual  va  hissiy  shakllanishiga  ta'siri  tasvirlangan.  Bundan tashqari,  qo'llab-quvvatlovchi  muhit  orqali  har  tomonlama  rivojlangan  shaxsni rivojlantirish imkoniyatlari keltirilgan. Tadqiqotda ta'limda tashqi omillarni hisobga olish muhimligi ta'kidlangan.