MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: MUAMMOLAR VA SAMARALI YECHIMLAR - B.Abdulakimova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  raqamli texnologiyalarning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Raqamlashtirish  jarayonida yuzaga  kelayotgan  muammolar,  jumladan,  texnik  imkoniyatlarning  cheklanganligi, pedagoglarning tayyorgarlik darajasi, bolalar salomatligiga ta’siri va kontent sifati kabi omillar  keng  yoritilgan.  Tadqiqotda  ushbu  muammolarni  bartaraf  etish  bo‘yicha amaliy  takliflar  ishlab  chiqilgan.  Xususan,  raqamli  infratuzilmani  rivojlantirish, pedagoglarni malaka oshirish, ota-onalarni jarayonga jalb qilish hamda gibrid ta’lim modelini  joriy  etish  muhim  yo‘nalishlar  sifatida  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Shuningdek, xalqaro tajriba asosida samarali ta’lim tizimlari tahlil qilinib, ularni milliy sharoitga moslashtirish  yo‘llari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  raqamli  texnologiyalarni to‘g‘ri qo‘llash ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.