NEMIS TILIGA INGLIZ TILIDAN O‘ZLASHGAN SO‘ZLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Fozilova Shahzoda Vahob qizi,; Umarova Zamira, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola “Nemis tiliga ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlarning xususiyatlari” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda nemis tiliga ingliz tilidan kirib kelgan o‘zlashma so‘zlarning lingvistik jihatlari  atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada o‘zlashgan  leksik  birliklarning  fonetik,  morfologik  va  semantik  xususiyatlari  ilmiy asosda  yoritilgan.  Shuningdek,  ingliz  tilining  global  til  sifatidagi  ta’siri  natijasida nemis tilining lug‘aviy tarkibida yuz berayotgan o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot davomida zamonaviy nemis tilida keng qo‘llanilayotgan anglizmlar misollar asosida tahlil qilinib, ularning til tizimidagi o‘rni va funksional xususiyatlari aniqlashtiriladi. Bundan tashqari, o‘zlashgan so‘zlarning til boyligini oshirishdagi roli hamda ularning nutqdagi qo‘llanish darajasi yoritiladi. Maqolada ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlarning nemis tilidagi rivojlanish jarayoni va ularning lingvistik ahamiyati haqida xulosalar chiqarilgan.