BENZIN MAHSULOTLARI SIFATINI KIMYOVIY USULLAR ORQALI NAZORAT QILISH TEXNOLOGIYALARI (AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY USULLAR ASOSIDA) - Kdirbaev Islambek Baxadirovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada benzin mahsulotlari sifatini nazorat qilishning kimyoviy  usullari,  ularning  evolyutsiyasi  va  bugungi  kunda  qo‘llanilayotgan innovatsion  texnologiyalar  tahlil  qilinadi.  An’anaviy  titrimetrik  va  fizik-kimyoviy usullarning zamonaviy xromatografik va spektral tahlil usullari bilan qiyosiy tavsifi keltirilgan. Shuningdek, yoqilg‘i sifatini oshirish va ekologik xavfsizlikni ta'minlashda kimyoviy nazoratning o‘rni yoritilgan.