HAMZA HAKIMZODA NIYOZIY MEROSINING O‘RGANILISHI: MAFKURAVIY TAZYIQDAN MILLIY MA’NAVIYAT SARGASHTASIGACHA - Nabijonova Diyoraxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiyoti  va  dramaturgiyasining  yirik vakili Hamza Hakimzoda Niyoziy hayoti va ijodining mustaqillikdan oldingi hamda mustaqillik  davridagi  o‘rganilish  tamoyillari  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Muallifning "inqilob kuychisi" sifatidagi sovetcha talqini va milliy istiqlol g‘oyalari kontekstidagi yangicha qarashlar faktlar asosida yoritilgan.