TRAKTOR TRANSMISSIYASI - Sunnatov Ixtiyor Xikmatovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Traktor  transmissiyasi  qishloq  xo'jaligi  texnikasining  samaradorligi  va  ish unumdorligini  belgilovchi  asosiy  tizimlardan  biridir.  U  dvigateldan  olinadigan quvvatni harakatlantiruvchi g'ildiraklarga optimal tarzda uzatishni ta'minlaydi, bu esa turli  ish  sharoitlarida  tortish  kuchini  boshqarish  imkonini  beradi.  Ushbu  maqolada traktor  transmissiyalarining  zamonaviy  turlari,  ularning  konstruktiv  xususiyatlari, afzalliklari  va  kamchiliklari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  tizimning  ishonchliligi  va resursini oshirishga qaratilgan innovatsion yechimlar hamda kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari ko'rib chiqiladi.