5-SINF ADABIYOT DARSLARIDA MADANIY-TARIXIY KONTEKSTNI TUSHUNTIRISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI: AMALIY- TAHLILIY YONDASHUV (EZOP, I. KRILOV VA M. XUDOYQULOV MASALLARI MISOLIDA) - Xasanova Zulfiraxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5-sinf adabiyot darslarida masal janri misolida o‘quvchilarning  madaniy-tarixiy  tafakkurini  rivojlantirishning  innovatsion texnologiyalari  yoritilgan.  Ezop,  I.  Krilov  va  M.  Xudoyqulov  ijodi  qiyosiy  tahlil qilinib,  "Vaqt  parallellari"  va  "Kontekstual  dekodlash"  kabi  metodlarning samaradorligi amaliy tajriba natijalari orqali isbotlangan.