NARX ELASTIKLIGI VA UNING RIVOJLANAYOTGAN DAVLATLAR IQTISODIYOTIDAGI O‘RNI - Sa'dullayeva Sabohat (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Narx elastikligi iqtisodiy tahlilning asosiy tushunchalaridan biri bo‘lib, tovar va xizmatlarga bo‘lgan talab yoki taklifning narx o‘zgarishiga nisbatan sezgirligini o‘lchaydi. Rivojlanayotgan davlatlar iqtisodiyotida ushbu ko‘rsatkichning ahamiyati  ayniqsa  yuqori,  chunki  u  resurslarni  samarali  taqsimlash,  inflyatsiyani boshqarish va iqtisodiy siyosatni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqola narx  elastikligining  nazariy  asoslarini  ko‘rib  chiqadi  va  uning  rivojlanayotgan mamlakatlardagi  iqtisodiy  barqarorlikka,  iste'molchilar  xulq-atvoriga  va  ishlab chiqarish qarorlariga ta'sirini tahlil qiladi.