DEKORATIV-AMALIY SAN’AT VA XALQ AMALIY SAN’ATI TUSHUNCHALARINING ILMIY-NAZARIY TALQINI - Akbaraliyev Bunyodjon; Kаyumоv Еrkin Kаzаkbаyеvich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada dekorativ-amaliy san’at, xalq amaliy san’ati va badiiy  hunarmandchilik  tushunchalarining  mazmun-mohiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan tahlil qilinadi. Unda ushbu yo‘nalishlarning o‘zaro bog‘liqligi, farqli jihatlari, tarixiy shakllanishi,  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati  hamda  zamonaviy  badiiy-pedagogik tadqiqotlardagi  talqinlari  yoritiladi.  Shuningdek,  dekorativ-amaliy  san’atni  xalq san’atining  oddiy  davomi  yoki  faqat  bezak  vositasi  sifatida  emas,  balki  mustaqil estetik, madaniy va pedagogik hodisa sifatida o‘rganish zarurligi asoslanadi.