HAYKALTAROSHLIK VA ME’MORCHILIKNING TARIXIY HAMDA BADIIY-ESTETIK BOG‘LIQLIGI - Tursunboyev Lochinbek; Kаyumоv Еrkin Kаzаkbаyеvich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  mazkur  maqolada  haykaltaroshlik  va  me’morchilik  san’atining tarixiy shakllanishi, ularning umumiy estetik ildizlari hamda o‘zaro badiiy bog‘liqligi tahlil  qilinadi.  Unda  monumental  shakl,  plastik  obraz,  makon  va  hajm tushunchalarining san’at taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, haykaltaroshlik va me’morchilik uyg‘unligini badiiy ta’lim jarayonida o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyati asoslab beriladi.