BOSHLNG'ICH SINFLARDA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO'LLARI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Saydullayeva Dilruxsor Asqar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda baholash tizimini takomillashtirishning zamonaviy  yo‘llari  yoritilgan.  Baholashning  ta’lim  sifatini  oshirishdagi  ahamiyati, formativ  va  kompetensiyaviy  baholash  usullarining  samaradorligi  tahlil  qilingan. Shuningdek,  individual  yondashuv,  rag‘batlantiruvchi  baholash,  axborot texnologiyalaridan  foydalanish  hamda  o‘z-o‘zini  baholashning  o‘quvchilar rivojlanishidagi  o‘rni  ochib  berilgan.  Maqolada  boshlang‘ich  ta’limda  adolatli  va samarali baholash tizimini tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.