BOSHLANG'ICH TA'LIMDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING NAZARIY ASOSLARI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Haydarova Jasmina (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’limda  kompetensiyaviy  yondashuvning nazariy  asoslari  yoritilgan.  Kompetensiyaviy  ta’limning  mazmuni,  maqsadi  va o‘quvchilarni  mustaqil  fikrlashga,  muammolarni  hal  etishga  hamda  bilimlarni amaliyotda  qo‘llashga  yo‘naltirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek, boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  tayanch  va  fanga  oid  kompetensiyalarni shakllantirishning pedagogik shart-sharoitlari hamda zamonaviy ta’lim metodlarining o‘rni  ochib  berilgan.  Maqolada  kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  ta’lim samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan.