OGAHIYNING G‘AZALLARIDA SHE’RIY SAN’ATLARNING QOʻLLANILISHI - Abduvohidova Hanifa (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Muhammad  Rizo  Ogahiy  g‘azallarida qo’llanilgan    she’riy  san’atlar    yoritilgan.    Ogahiy  o‘lmas  va  qimmatbaho  ijodiy merosga  ega  boʻlib,  u  oʻz  g‘azallarida  mumtoz  adabiyotda  keng  qoʻllanilgan    turli she’riy san’atlar, jumladan, tashxis, tazod, tajnis, talmeh, takrir, tarse’, mubolag‘a va boshqalari bilan mahoratona ishlagan.