XALQARO LOGISTIKADA STRATEGIK BOSHQARUV: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA RAQOBAT USTUNLIGINI SHAKLLANTIRISH - O'ralboyev Nizomiddin Soatdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistikada strategik boshqaruvning nazariy asoslari, asosiy tamoyillari va zamonaviy amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Global ta’minot zanjirlarining  murakkablashuvi,  raqamli  texnologiyalarning  jadal  joriy  etilishi  va geoiqtisodiy noaniqliklar sharoitida logistika korxonalari uchun uzoq muddatli raqobat ustunligini  ta’minlashda  strategik  boshqaruv  hal  qiluvchi  omilga  aylanmoqda. Maqolada xalqaro logistik strategiyalarni ishlab chiqish, risklarni boshqarish, raqamli transformatsiya vositalaridan foydalanish va samaradorlikni baholash usullari ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  magistratura  bosqichi  talabalari,  logistika  sohasi mutaxassislari va ilmiy izlanuvchilar uchun nazariy-metodologik asos bo‘lib xizmat qilishi mumkin.