XALQARO LOGISTIKADA RAQAMLI TEXNIKA VA TEXNOLOGIYALAR - O'ralboyev Nizomiddin Soatdinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistika sohasida qo‘llanilayotgan zamonaviy raqamli texnika va texnologiyalarning nazariy asoslari, amaliy jihatlari va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi. Logistika 4.0 konsepsiyasi doirasida sun’iy intellekt, narsalar interneti (IoT),  blokcheyn,  katta  ma’lumotlar  tahlili,  bulutli  hisoblash,  avtonom  transport vositalari  va  raqamli  egizak  kabi  ilg‘or  texnologiyalar  xalqaro  yuk  tashish,  ombor faoliyati va ta’minot zanjiri boshqaruvini qanday o‘zgartirayotgani ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu texnologiyalarning samaradorlik, shaffoflik va moslashuvchanlikni oshirishdagi roli, joriy etish bosqichidagi muammolar hamda magistratura darajasidagi tadqiqotlar uchun dolzarb yo‘nalishlar yoritilgan.