O‘ZBEKISTONDA KONSTITUTSIYAVIY HUQUQIY SAVODXONLIKNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Dilfuza Ismonova Muzaffar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida aholining konstitutsiyaviy-huquqiy  savodxonligi  rivojlanishining  asosiy  bosqichlari  tahlil qilingan. Konstitutsiya qabul qilinishi jarayoni, huquqiy ong va huquqiy madaniyatni oshirishga qaratilgan davlat siyosati, raqamli huquqiy platformalarning joriy etilishi hamda konstitutsiyaviy islohotlarning aholi huquqiy bilimlariga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  huquqiy  ta’lim  tizimi  va  zamonaviy  axborot texnologiyalarining huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi ahamiyati amaliy misollar orqali tahlil qilingan.