MARKAZIY OSIYODA "AQL MARKAZ" LARINI QIYOSIY-SIYOSIY TAHLILI. - Ismatillo Qobulov Alisher o'g'li; Qodir Jo’rayev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Markaziy  Osiyo  davlatlaridagi  "aql markazlari"ning  rivojlanish  tendensiyalari,  ularning  davlat  siyosatiga  ta’siri  va mintaqaviy  xavfsizlikdagi  o‘rni  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida O‘zbekiston,  Qozog‘iston,  Qirg‘iziston,  Tojikiston  va  Turkmanistondagi  tahliliy markazlarning  institutsional  tuzilishi  va  ularning  "yumshoq  kuch"  (soft  power) sifatidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.