ОЗОДЛИКДАН МАҲРУМ ҚИЛИШ БИЛАН БОҒЛИҚ БЎЛМАГАН ЖИНОИЙ ЖАЗОЛАРНИНГ ТУШУНЧАСИ ВА ТУРЛАРИ - Бекназов Шаҳриёр Бобур ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  озодликдан  маҳрум  қилиш  билан  боғлиқ бўлмаган жиноий жазоларнинг тушунчаси ва турлари, Ўзбекистон ва ҳалқаро ҳуқуқий ҳужжатларда бу масалага нисбатан қарашлар, халқаро тажрибалар таҳлил қилинган. Шунингдек, озодликдан маҳрум қилиш билан боғлиқ бўлмаган жиноий  жазонинг  тушунчасига  нисбатан  муаллифлик  таърифи  ишлаб чиқилган.